Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Uoči izbora

HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa"

Andrej Plenković i Karlo Ressler
Andrej Plenković i Karlo Ressler Foto: Goran Mehkek/Cropix
HDZ je žestoko napao SDP na društvenim mrežama i optužio ih da su u Europskom parlamentu lobirali protiv interesa Hrvatske.

Karlo Ressler, HDZ-ov europarlamentarac koji se i ove godine našao na listi, u svojoj seriji objava na društvenim mrežama žestoko je optužio SDP. Njegove objave podijelila je i službena stranica HDZ-a na svojem profilu na Facebooku.

Naglasili su kako je SDP u EU parlamentu radio protiv interesa Hrvatske ocrnjujući policajce koji čuvaju granicu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

Kampanja za Europske izbore koji se održavaju 9. lipnja već je započela.
Ressler je u Dnevnik Nove TV istaknuo kako je problem ilegalne migracije jedan od gorućih unutar EU-a. Također je naglasio kako će se zalagati za snažniju zaštitu granice.

Objavu HDZ-a prenosimo u cijelosti.

"SDP-ovci - štetočine i u Bruxellesu & Strasbourgu!

'NIJE SVEJEDNO'. Pod tom je egidom naš eurozastupnik Karlo Ressler započeo sa serijom objava kao podsjetnikom na konkretne primjere kada je SDP išao na štetu nacionalnih interesa prilikom glasanja ili rasprava u prošlom sazivu Europskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Važno je znati kakve su politike promovirali pojedini zastupnici. Naše temeljne vrijednosti, pogledi na budućnost Europe i položaj Hrvatske duboko su različiti. Dok su SDP-ovci šutjeli ili čak i sudjelovali u perfidnim kampanjama ocrnjivanja i blaćenja policije samo zato što čvrsto štiti granicu, HDZ se pred EU javnošću argumentirano suprotstavljao tim ideološki motiviranim optužbama, a naša je Vlada, predvođena premijerom Andrej Plenković, povukla rekordna europska sredstva za opremanje upravo granične policije.

Pročitajte i ovo Policijski auto Dobre vijesti Sretan kraj potrage: Nestali 26-godišnjak vratio se kući živ i zdrav

Sredstva koja je mogla koristiti i SDP-ova Vlada, ali za njih nije pokazala ni najmanje zanimanje. Dio tzv. euroljevice otvoreno podržava politiku stihijskih migracija, zato i ne čudi što im je učinkovita zaštita granica trn u oku i što je često bila meta neutemeljenih napada. Podjednako tako, SDP podupire prijedlog da samo ograničeni broj država ima svog člana u Europskoj komisiji, najvažnijem izvršnom tijelu, a HDZ inzistira da Hrvatska mora i dalje imati zajamčeno mjesto za svog povjerenika.'

Ressler će sljedećih dana podsjetiti, među ostalim, i na podršku Milanovićeve i Grbinove partije ukidanju prava veta država članica Europske unije", stoji u Facebook objavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene