Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak

Aktualno Galerija Marko Milić i Hrvoje Krešić Marko Milić i Hrvoje Krešić Foto: DNEVNIK.hr Marko Milić, Glasnogovornik Vlade Marko Milić, Glasnogovornik Vlade Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Hrvoje Krešić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Dogovor pred vratima Galerija 1/4 >>
I dok se čeka podjela resora između HDZ-a i Domovinskog pokreta, Andrej Plenković u jedno može biti siguran. Na potporu manjinaca, među kojima na kraju ipak nije SDSS, može računati.

Kako će izgledati buduća Vlada - o tome se cijeli dan raspravlja na Markovu trgu. Obrise parlamentarne većine imaju - poručili su iz Domovinskog pokreta!

Politička promenada sastanaka krenula je jutros. I dok se čeka podjela resora između HDZ-a i Domovinskog pokreta, Andrej Plenković u jedno može biti siguran. Na potporu manjinaca, među kojima na kraju ipak nije SDSS, može računati.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić pratio je novu rundu pregovora HDZ-a i DP-a, a o nastavku istih razgovarao je s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem.

Marko Milić i Hrvoje Krešić Marko Milić, Glasnogovornik Vlade Foto: DNEVNIK.hr

Kako će izgledati ta Vlada na postotke - DP ponavlja da je dobio 20 posto, očekuju tri, četiri ministarstva?

"Nakon današnjih pregovora naznačili smo zajednički stav da se sada broj ministara i članova Vlade ne mogu izmjeriti nekom apotekarskom vagom. Nastojimo u partnerskom i konstruktivnom ozračju doći do rješenja", kaže Milić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

Hoće li biti potreban veći broj ministarstava nego dosad do tog rješenja?

"Ono što je najvažnije - vjerujem da ćemo ovaj tjedan imati jasnu parlamentarnu većinu kako bi Andrej Plenković ponovno bio mandatar. Sutra nastavljamo pregovore s DP-om. Kad govorimo o ministrima riječ je o još jednoj važnoj stvari. Plenković je na temelju dosadašnjeg iskustva zatražio od DP-a da predlože ljude i one resore u kojima mogu dati doprinos u funkcioniranju nove vlade", rekao je Milić.

Marko Milić i Hrvoje Krešić Dogovor pred vratima Foto: DNEVNIK.hr

Nije želio otkriti o kojim resorima je riječ.

"Puno toga je na stolu. Vodimo računa da se prije svega dogovorimo u partnerskom okruženju. A riječ je o poslovima visoke odgovornosti te stoga težimo da bude riječ o ljudima koji su spremni funkcionirati u kohezijskom djelovanju."

Iz DP-a su kazali kako u nekim ministarstvima žele biti korektiv HDZ-u.

"Zato i vodimo razgovore da postignemo što veće suglasje o funkcioniranju nove Vlade. Isto tako cijenimo i potporu manjina koja će osigurati parlamentarnu većinu."

Pročitajte i ovo Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..."

Osvrnuo se i na sazivanje sjednice Sabora.

"Vjerujem da ćemo ovaj tjedan biti u prilici obznaniti sastav parlamentarne većine te da će potpisi biti dani Andreju Plenkoviću kao mandataru", kazao je Milić.

To bi onda značilo da će i Plenković do kraja tjedna potpise odnijeti na Pantovčak, a što će biti zanimljivo pratiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene