Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragičan kraj

FOTO U bunaru pronašli četiri tijela: Jesu li među njima i braća koja su posjetila Hrvatsku?

U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 1
U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 1 Afp
Aktualno Galerija U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 1 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 1 Foto: Afp U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 2 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 2 Foto: Afp U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 3 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 3 Foto: Afp +0 U potrazi za nestalom braćom pronađena četiri tijela - 4 Galerija 1/4 >>
Australska braća Jake (30) i Callum Robinson (33) te Amerikanac Jack Carter Rhoad (30) nestali su u Meksiku, u saveznoj državi Baja California, a meksičke vlasti sad su javile kako su pronašle četiri tijela na tom području.

U gradu Santu Tomásu na sjeverozapadu Baje Californije pronađena su prvo tri tijela, a naknadno i još jedno, no još nisu identificirana, javio je FBI.

Vjeruje se kako su među njima i tijela braće Robinson i Cartera Rhoada, koji su nestali 27. travnja 2024. godine, a u Meksiko su došli zbog surfanja kod popularnog turističkog grada Ensenade.

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

"Vrlo, vrlo je velika vjerojatnost da su to oni", rekla je glavna državna odvjetnica Baje Californije María Elena Andrade Ramírez.

"Tijela su se počela raspadati. Zato moramo napraviti genetske testove", dodala je Andrade Ramírez, javlja BBC.

Meksička je policija u četvrtak zbog povezanosti s njihovim nestankom ispitala jednu ženu i dva muškarca. San Diego Tribune piše da ispitana žena ima 23 godine te da je policija kod nje pronašla drogu i telefon na kojemu se nalazila fotografija jednog od nestalih turista.

Pročitajte i ovo Baby Lasagna u centru grada Ovo će se u Zagrebu dogoditi prvi put: Tomašević objavio sjajne vijesti za sve obožavatelje Eurosonga

Ranije su pronađeni i napušteni šatori, telefon i spaljeni bijeli kamionet koji se povezuju s nestalim trojcem.

Baja California, popularna je destinacija među američkim turistima i surferima, iako je jedna od najnasilnijih meksičkih saveznih država gdje su uobičajeni nasilni ratovi između konkurentskih bandi krijumčara droge.

Braća Robinson i Carter Rhoad na društvenim su mrežama objavljivali fotografije i videe sa svog putovanja u Meksiko, a posljednja objava bila je 27. travnja, a tog dana nisu se vratili u smještaj u kojem su odsjedali.

 

 

Državno odvjetništvo Baje Californije potvrdilo je u petak da su lokalne vlasti nakon pronalaska tri tijela pronašle i četvrto.

Sva četiri tijela pronađena su u bunaru pored poznatog okupljališta surfera imena La Bocana.

Pročitajte i ovo Wings for Life utrka - 4 Svi su trčali za isti cilj FOTO Spektakularni prizori iz Zadra: Više od 8000 trkača na utrci Wings for Life

Meksičke su vlasti utvrdile da je četvrti pokojnik vlasnik ranča čiji je nestanak prijavljen prije dva tjedna. On je bio vlasnik imanja na kojemu su tijela pronađena, javlja NY Post.

Inače, braća Robinson su putovala po svijetu i posjećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posjetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene