Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle reakcije

Priča oko Hrvatskih suverenista sve se više zapetljava, Mostovci poslali poruku Vučemilović: "Lako je provjerljivo"

Aktualno Galerija Marijan Pavliček - 1 Marijan Pavliček - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marijan Pavliček - 2 Marijan Pavliček - 2 Foto: DNEVNIK.hr Božo Petrov Božo Petrov Foto: DNEVNIK.hr +0 Vesna Vučemilović Galerija 1/4 >>
Uoči nove runde pregovora za sastavljanje saborske većine, koja počinje u ponedjeljak, priča se sve više zapetljava. Da vikend ne bude miran, pobrinula se Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista, koja je svojom izjavom da neće nikad pristati uz ljevicu dala naslutiti da se događa raskol u stranci. Priču o tome napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Dvoje ih je iz Hrvatskih suverenista na listi Mosta ušlo u Sabor, a sad se Vesna Vučemilović i Marijan Pavliček nalaze na suprotnim stranama. Iako je stranka odlučila da neće s HDZ-om i SDSS-om, Vučemilović na drugom kolosijeku:

"Ne dopuštam nikome da u moje ime pregovara s onima koji su napustili sabornicu kad se donosila odluka o hrvatskoj neovisnosti. Ne dopuštam nikome da izborne gubitnike pokuša pretvoriti u izborne pobjednike. Ne dopuštam nikome da u moje ime sklapa protuprirodne saveze koji predstavljaju izdaju birača. Ne dopuštam nikome da me zbog takvog stava proglašava žetonom ili izdajnikom. Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez sa SDP-om i Možemo!", objavila je na svojoj Facebook stranici.

Pročitajte i ovo Nesnosne temperature u Aziji, ilustracija Škole zatvorene Azija na udaru toplinskog vala: Temperature dosežu 45 stupnjeva, izdana zdravstvena upozorenja

Na njezinu je izjavu reagirao i Pavliček.

"Hoće li ona biti novi Hrvoje Zekanović, novi žeton na hrvatskoj političkoj sceni, to morate nju pitati. Ja samo želim napomenuti da su Hrvatski suverenisti s kolegama iz Mosta došli na jednoj antikorupcijskoj platformi u Hrvatski sabor i da bi bilo suludo u ovom trenutku dati potporu onima koje smo do jučer kritizirali", napomenuo je.

Tko se ne drži Predsjedništva, ne može biti ni član stranke, znakovit je Pavliček. Iz Mosta je stigla poruka da Vučemilović nema razloga za strahove.

"Ona dobro zna da smo mi oni koji čuvaju hrvatski identitet i jedina smo garancija da se neće provoditi lijeve anacionalne politike. Tako je bilo do sada i može biti mirna da će tako biti i dalje", rekao je predsjednik stranke Božo Petrov.

"Svi koji su izabrani van HDZ-a su obećali narodu da će biti protiv HDZ-a. I ovdje je sve čisto jasno. Ja znam što sam ja i kakav sam ja. Zna se što je govorila u kampanji. Lako je provjerljivo", istaknuo je Miro Bulj.

Pročitajte i ovo Zlatko Hasanbegović - 1 POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Zlatko Hasanbegović: "Složit će se Vlada, imaju svi svoje ideje"

Vesna Vučemilović pred kamere ne želi, a u HDZ-u su u ovoj temi suzdržani.

"Jako je puno razgovora ovih dana, mogli smo u medijima vidjeti različite stavove. To su sve okolnosti koje su izravno vezane za formiranje većine. Strpimo se, ne bih izdvajao nijedno konkretno ime", rekao je Tomo Medved.

Zato je nezavisni Željko Lacković s liste Domovinskog pokreta izdvojio predstavnike manjina, kojima zamjera im što su zauzeli stranu i upleli se u pregovarački proces te podržali Gordana Jandrokovića za šefa Sabora.

"Mislim da je ovaj istup manjina zapravo jedan oblik pokušaja manipulacije manjinama jer znamo da su suprotni stavovi i SDSS-a i DP-a o mogućnosti sudjelovanja zajedničkog u budućim vladama", smatra Lacković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene