Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

satelitska snimka

Upozorenje DHMZ-a: Ovaj fenomen sve je učestaliji i ponovo stiže u Hrvatsku

Saharski pijesak ponovo stiže u Hrvatsku, objavio je DHMZ.

"Rano jutros prevladava vedrina nad Hrvatskom. Preko Sredozemlja se vidi dotok saharskog pijeska koji će u manjoj količini već noćas početi stizati i do nas. Danas i sutra uživajte u suncu, nabacite naočale i pripazite na UV indeks", upozorio je DHMZ u objavi od ponedjeljka. 

Objavili su i satelitsku snimku.

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja u nedjelju je otkrio kakvo nas vrijeme očekuje u iduća tri dana. 

U kopnenim će krajevima i u utorak će prevladavati sunčano vrijeme te će uglavnom biti podjednako toplo kao i u ponedjeljak. Od srijede će biti promjenjivije, uz malo nižu temperaturu, a u četvrtak i pljuskove s grmljavinom. U srijedu se kiša ne očekuje do večeri, nešto ranije past će jedino u gorju, što znači da bi Praznik rada za većinu stanovnika kopnene Hrvatske trebao proći bez oborina.

Pročitajte i ovo Zlatko Hasanbegović - 1 POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Zlatko Hasanbegović: "Složit će se Vlada, imaju svi svoje ideje"

I na Jadranu će u utorak prevladavati sunčano vrijeme. U srijedu će doći do porasta naoblake te od sredine dana mjestimice može pasti kiša. U četvrtak će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali povremeno i uz kišu te pljuskove praćene grmljavinom. Puhat će slabo i umjereno jugo te će od srijede i na moru biti malo svježije.

Fenomen saharskog pijeska u Hrvatskoj zadnji put imali smo 1. travnja. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene