Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi na Sljeme

Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto"

Aktualno Galerija Besplatna sljemenska žičara - 1 Besplatna sljemenska žičara - 1 Foto: DNEVNIK.hr Besplatna sljemenska žičara - 2 Besplatna sljemenska žičara - 2 Foto: DNEVNIK.hr Besplatna sljemenska žičara - 3 Besplatna sljemenska žičara - 3 Foto: DNEVNIK.hr Besplatna sljemenska žičara - 4 Besplatna sljemenska žičara - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dario Galerija 1/6 >>
Zagrepčani od ove subote mogu besplatno koristiti žičaru dok povratna karta za one kojima adresa nije u metropoli stoji 10 eura.

Sljemenska žičara od subote 4. svibnja je besplatna za sve građane Zagreba.

Dovoljno je na šalteru žičare pokazati osobnu iskaznicu, ali moguće je i koristiti pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju, u tom slučaju potrebno je preuzeti kupon na prodajnom mjestu ZET-a. Za sve koji nisu iz Zagreba, karta je od subote povoljnija - povratna iznosi 10 eura.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila"

Građani ovaj potez gradskih vlasti mahom podržavaju.

"Jako dobra ideja, čisto da se to malo popularizira, da ljudi to malo češće koriste", poručuje Dario.

Mjesta za napredak još ima pa tako neki predlažu da se ukine naplata prijevoza bicikla žičarom. Drugi ovaj potez vide kao veći motiv za boravak u prirodi. 

Pročitajte i ovo Njemačka policija Napad u Njemačkoj Političar brutalno pretučen dok je lijepio plakate, mora na operaciju: "Niče sjeme koje su posijali desničarski ekstremisti"

"Mislim da je to dobro, da se ljude motivira za boravak u prirodi, a da ne dolaze autima gore, tako da podržavam", poručila je Zagrepčanka Petra. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene