Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo zdravstva se ne slaže

Hoće li se naplaćivati dolazak hitne pomoći? Sindikat odlučan: "Znamo da će protiv takvog prijedloga biti i vlada i ministarstva..."

Aktualno Galerija Hitna pomoć - 3 Hitna pomoć - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć - 4 Hitna pomoć - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć - 2 Hitna pomoć - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/4 >>
Zahtjev Hrvatskog sindikata Hitne medicine o naplati dolaska hitne pomoći najvjerojatnije će biti odbijen. Za Dnevnik Nove TV s njihovim predstavnicima je pričao reporter Ivan Kaštelan.

Dolazak na Hitnu pomoć, pa i kada je neopravdan - neće se naplaćivati. Nakon medijskih natpisa poručili su to iz Ministarstva zdravstva.

Napominju i kako je novi tekst nacrta prijedloga Zakona o hitnoj medicinskoj službi u fazi izrade te da su do sada održana četiri sastanka članova Radne skupine koja ima obvezu pripremiti i predložiti nacrt prijedloga Zakona. 

Prema dosadašnjim informacijama, ne razmatra se unošenje odredbe o naplaćivanju usluga hitne medicinske pomoći u prijedlog Zakona.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Pitali smo Treba li u Hrvatskoj uvesti devetogodišnju školu? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Iz Hrvatskog sindikata Hitne medicine poručuju kako su oni začetnici takvog prijedloga.

"Dakako da treba, sve ono zbog čega ljudi neopravdano dolaze na hitnu remeti mogućnosti intervencije kada je to potrebnije“, poručio je Danijel Šota iz Hrvatskog sindikata Hitne medicine.

  Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

"Znam da će protiv takvog prijedloga biti i vlada i ministarstva zato što gledaju da je to socijalno pitanje", nadodao je Šota i rekao kako svaki nepotrebni izlazak na teren dodatno košta i onemogućuje pružanje pomoći onima koji je potrebnija. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene