Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prvi put

Neviđena potjera: Ubio šestoricu kolega pa pobjegao

Ruski vojnici
Ruski vojnici Foto: Afp
Ruska policija traga za ruskim vojnikom koji je ubio šestoricu svojih kolega na frontu u istočnoj Ukrajini.

Policija traga za ruskim vojnikom koji je osumnjičen da je ubio šestoricu svojih suboraca na fronti u istočnoj Ukrajini. 

Osuđenik je ovoga puta 57-godišnji mlađi narednik kojeg Telegram kanal Baza naziva Jurijem G. i koji je pobjegao nakon što je 4. svibnja pucao u šest svojih kolega u nepriznatoj ruskoj enklavi Narodna Republika Donjeck. 

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?"

Rusija je na početku invazije na Ukrajinu redove svoje vojske popunjavala i zatvorenicima kojima je ponuđena sloboda ako odsluže šest mjeseci te se vjeruje da je osumnjičenik bio jedan od njih stotinu tisuća. 

Vjeruje se da osumnjičenik sa sobom ima jurišnu pušku AK-12 s prigušivačem i streljivo, a policija ga traži u pograničnim regijama Rostov, Belgorod i Voronjež, prenosi Newsweek.

Pročitajte i ovo Poljski sudac pobjegao u Bjelorusiju Prozvali ga izdajnikom Sudac im pobjegao u Bjelorusiju i zatražio azil: "Vlasti zemlju vode u rat!"

Također, ukrajinski mediji tvrde da je Jurij porijeklom bio Ukrajinac te da je bio prisiljen boriti se za Rusku Federaciju.

Ovo nije prvi takav primjer da se ruski vojnici okreću jedni protiv drugih. Nedavno je započelo suđenje jednom ruskom časniku koji je ubio sedam svojih vojnika bacivši granatu u sobu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene