Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Beogradu

Ubojica tiktokerice Noe istraživao kako uništiti tragove ubojstva, otkrivene i jezive poruke: "Svi stvaramo svoje monstrume"

Noa Milivojev
Noa Milivojev DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Privođenje ubojice tiktokerice Noe Privođenje ubojice tiktokerice Noe Foto: Dragan Mujan/Nova.rs Noa Milivojev Noa Milivojev Foto: TikTok/Screenshot Noa Milivojev Noa Milivojev Foto: DNEVNIK.hr +0 Mjesto ubojstva Noe Milivojev Galerija 1/4 >>
Istražitelji su vještačenjem mobitela pronašli dokaze da je Ognjen Dabetić imao namjeru ubiti tiktokericu Nou Milivojev. Pronašli su i uznemirujuću prepisku ubojice i njegova poznanika.

Na Višem sudu u Beogradu u utorak će početi suđenje Ognjenu Dabetiću (34) zbog sumnje da je u lipnju prošle godine iz mržnje i netrpeljivosti na podmukao način ubio tiktokericu Nou Milivojev (18). Dabetić se tereti za teško ubojstvo, a prijeti mu doživotni zatvor.

Kako se navodi u optužnici u koju je Nova.rs imala uvid, vještačenjem mobitela pronađenih kod osumnjičenog utvrđeno je da je imao namjeru ubiti tinejdžericu, ali i sakriti tragove koristeći određene aplikacije na mobitelu. Među tragovima koji na to ukazuju je i instalirana aplikacija koja simulira kemijske reakcije i rješava kemijske jednadžbe, a uvidom u aplikaciju istražitelji su pronašli da je pretraživao reakcije mravlje kiseline i vode.

Pročitajte i ovo Inauguracija Vladimira Putina - 4 na vlasti već 25 godina Putin prisegnuo u velebnoj palači optočenoj zlatom: Među gostima i slavni američki glumac

Također, u ubojičinu mobitelu pronađena je i uznemirujuća prepiska s njegovim poznanikom od 4. lipnja prošle godine u kojoj se žali na ubijenu djevojku.

"Svi stvaramo svoje monstrume, to je sve što imam reći. Kako smo ih stvorili, na nama je i da ih uništimo. Tvorac – uništitelj. Svaki dan zovem muriju, u omiljenim pozivima mi je 192", napisao je Dabetić poznaniku i dodao: "Bit će sve dobro, ipak je uvijek tu opcija neka. Uđe u mrak i tako."

Vještačenjem mobitela pronađene su i pretrage u danima nakon nestanka tiktokerice, a najviše su ga zanimali medijski tekstovi koji se odnose na slučaj nestanka Noe. Tada se još nije znalo što se s njom dogodilo, a njezina je obitelj molila da se apel o njezinu nestanku proširi.

Pročitajte i ovo Rat u pojasu Gaze Međunarodne organizacije evakuirane Izrael napada Rafah, blokirali jedini izlaz iz pojasa Gaze

Svirepo ubojstvo

Slučaj je otkriven zahvaljujući policajki i policajcu koji su 6. srpnja prošle godine bili na terenu zbog drugog nestanka te su odlučili pokucati na Dabetićeva vrata. Njega je, naime, policija ranije više puta bezuspješno pokušavala pronaći na adresi.

"Taj dan prvo smo kontaktirali Noinu prijateljicu koja je bila zabrinuta i navela da je ona 17. lipnja otišla kod Dabetića, da su oni bili u vezi i da je ta veza bila turbulentna u smislu postojanja verbalnog i fizičkog nasilja. Kolega i ja smo otišli na adresu u centru Beograda te nam je Ognjen otvorio vrata", navela je u svom iskazu policajka.

Pročitajte i ovo Ilustracija otrovne gljive Obitelji bivšeg muža skuhala je ručak koji ih je ubio, tvrdi da nije kriva

S njim su prvo razgovarali u hodniku zgrade, a tvrdio je da je nije vidio od početka lipnja kada je Noa navodno pokušala ući u njegov stan. Nakon toga su policajci tražili Dabetića da pogledaju stan te su osjetili da iz unutrašnjosti dopire jak miris kemikalija.

"Ni u jednom trenutku nije odbijao suradnju, ali je rekao da želi ispričati onako kako je bilo. Tada je rekao da je Noa prije otprilike 20 dana došla, da su se na galeriji stana svađali, da je došlo do fizičkog sukoba i da ju je on zadavio, mislim da je rekao kabelom, a onda dijelove tijela rasjekao, stavio u plastične posude i zalio kiselinom. Sve je ostavio u kupaonici", navodi se u iskazu.

Nakon otkrivanja slučaja Više javno tužiteljstvo oglasilo se i opisalo kako je tiktokerica ubijena u razdoblju između 17. i 18. lipnja prošle godine. Zasad se ne zna kakvom je kemikalijom zalio raskomadane dijelove tijela kako bi uništio tragove.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Davor Matijević Traži se ostavka Počeo otvoreni rat u SDP-u: "Jesam li propustio nešto? Treba nam revolucija!"

Podsjetimo, Noa Milivojev transrodna je osoba, a rođena je u Kovilju kraj Novog Sada. Na svojim profilima na društvenim mrežama, pretežno na TikToku, pratio ju je veći broj ljudi s kojima je dijelila pojedinosti iz svog života. Nakon stravičnog zločina otkriveno je i da je mlada tiktokerica trpjela nasilje na društvenim mrežama, odnosno bila izložena različitim uvredama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene