Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Bruxellesu

Policija upala na desničarski skup na kojem su glavni govornici Nigel Farage i Viktor Orban: "Ekstremna desnica nije dobrodošla"

Policija upala na skup desničara u Bruxellesu
Policija upala na skup desničara u Bruxellesu Foto: Afp
Policija u Bruxellesu upala je na desničarsku konferenciju na kojoj sudjeluju Nigel Farage, Viktor Orban i Suella Braverman. Lokalne vlasti naredile su zatvaranje kontroverzne Nacionalne konzervativne konferencije(NatCon) radi "osiguranja javne sigurnosti".

Policija je na konferenciju upala za vrijeme govora Nigela Faragea i kazala svima da je događaj zatvoren, no nisu nikoga prisiljavali da izađe i govori su nastavljeni.

Okupljenima su kazali kako nitko novi više neće moći ući te kako svi mogu izaći van, ali nitko se neće moći vratiti, piše Independent.

Organzatori konferencije već su dva puta morali mijenati lokaciju jer su im lokalne vlasti nisu dale prostorije na korištenje za sastanke.

Policija upala na skup desničara u Bruxellesu Konferencija desničara u Bruxellesu Foto: Afp

Emir Kir, načelnik područja na kojem je održana konferencija, rekao je: "Izdao sam nalog da se zabrani događaj 'Nacionalna konzervativna konferencija' kako bi se osigurala javna sigurnost.

U Etterbeeku, gradu Bruxellesu i Saint-Josseu, ekstremna desnica nije dobrodošla", poručio je.

Pročitajte i ovo Gradsko parkiralište Neradni dan Doznali smo hoće li se na dan izbora naplaćivati parking, onima koji auto ostave gdje ne smiju ne piše se dobro

Organizatori konferencije, Zaklada Edmund Burke, najavila je žalbu zbog zabrane skupa i poručila kako je okupljanje bilo mirno.

Inače, cilj Zaklade Edmund Burke je "jačanje načela nacionalnog konzervativizma u zapadnim zemljama".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene