Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan izbora na Novoj TV

Izborni program na Novoj TV od 17 sati, u 19 sati prve procjene izbornih rezultata

Aktualno Galerija Izbori - 4 Izbori - 4 Foto: DNEVNIK.hr Izbori - 3 Izbori - 3 Foto: DNEVNIK.hr Izbori - 2 Izbori - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izbori - 1 Izbori - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izbori 2024. Galerija 1/5 >>
Hrvatska u srijedu izlazi na parlamentarne izbore. Dnevnik Nove TV u 19 sati donosi prve procjene izbornih rezultata. Od 17 sati počinje izborni program, a Dnevnik počinje već u 18 sati.

Hrvatska u srijedu izlazi na parlamentarne izbore. Nakon zatvaranja birališta u srijedu u 19 sati, Dnevnik Nove TV donosi prve procjene izbornih rezultata temeljem izlaznih anketa agencije Ipsos. Istraživanje će se provoditi na 400 biračkih mjesta diljem zemlje, 40 po izbornoj jedinici.

U praksi, anketari prilaze biračima netom nakon glasovanja s istovjetnim listićem koji je bio na biračkom mjestu. Osim što donosi određene predikcije, izlazne ankete korisne mogu biti i u kasnijim fazama za detaljne analize izbornog procesa.

"U kasnijoj fazi jako su korisne i za detaljnije analize, što se u izbornom procesu zaista događa, tko je za koga glasao, po različitim demografskim skupinama. Tako da su kasnije jako korisne i analitičarima i politolozima odnosno znanosti u cjelosti.

U struci se smatra da prosječno odstupanje plus minus dva posto od stvarnih rezultata izbora je dobar rezultat za izlazne ankete, ali već duži niz godina naša iskustva su da je prosječna pogreška čak i ispod jedan posto", napominje Ante Šalinović, direktor istraživanja Ipsos Hrvatska.
 

Program Nove TV na dan izbora

O tijeku izbornog dana kao i rezultatima izbora informirajte se uz Novu TV. Prve izborne Vijesti na rasporedu su u 11 sati, potom u 14 sati. Od 17 sati počinje izborni program, a Dnevnik počinje već u 18 sati jer u 19 sati Dnevnik Nove TV donosi prve procjene izbornih rezultata.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Nakon Dnevnika ide izborni specijal kroz koji će vas voditi Sabina Tandara Knezović i Hrvoje Krešić.

Njihovi gosti u studiju su Ivana Petrović, Gabrijela Kišiček, Boris Jokić, Tihomir Cipek, Darko Milinović i Gordan Maras.

Ekipe Dnevnika Nove TV javljat će se iz svih važnih stožera,  Nova TV imat će i Tea, AI političkog analitičara. 

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Rezultate iz Državnog izbornog povjerenstva Dnevnik Nove TV pratit će uz atraktivne grafičke prikaze.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene