Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zločinačko udruženje

Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: PU splitsko-dalmatinska
Tragom dvije velike zapljene marihuane dubrovačka policija otkrila je međunarodno zločinačko udruženje.

Dubrovačka policija dovršila je krim istraživanje nad dvojicom mladića koji su nabavljali veće količine marihuane te je iz Crne Gore krijumčarili u Hrvatsku. Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca.

Dvojac se sumnjiči za zločinačko udruženje, svaki s točno određenim ulogama i zaduženjima. Uz to sumnjiči ih se da su iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kg marihuane, vrijedne minimalno 600.000,00 eura. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke i Specijalnim policijskim odjeljenjem Uprave policije Crne Gore, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili jednog hrvatskog državljanina u dobi od 25 godina i državljanina Crne Gore u dobi od 27 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Osumnjičeni hrvatski državljanin uhićen je tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovačko-neretvanske županije, a 27-godišnji državljanin Crne Gore uhićen je u Crnoj Gori.

Uhićene osobe se sumnjiče da su se, od 27. prosinca 2022. do 14. ožujka 2023., udružile radi nabave većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja te droge preko državne granice u Hrvatsku radi njene daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.

Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se da su pripadnici navedenog zločinačkog udruženja su iz Crne Gore u Hrvatsku u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Nadležno državno odvjetništvo Crne Gore će, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, procesuirati crnogorskog državljanina uhićenog u Crnoj Gori", navode u priopćenju. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene