Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne štete

FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri"

Aktualno Galerija Obnova u Karlovcu - 4 Obnova u Karlovcu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Obnova u Karlovcu - 3 Obnova u Karlovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obnova u Karlovcu - 2 Obnova u Karlovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obnova u Karlovcu - 1 Galerija 1/4 >>
Ne prestaju muke za stanovnike karlovačkog naselja Zvijezda. Radovi na aglomeraciji oštetili su brojne poslovne prostore, ali i stanove iz kojih su se neki zbog svoje sigurnosti morali iseliti.

Od ukupno 270 objekata u staroj gradskoj jezgri, njih 54 su oštećena, na nekima od njih oštećenja su 90 posto. Najviše ih brine, kako kažu, obeštećenje. U policu osiguranja ubačena je klauzula koja ne pokriva oštećenja od vibracija, do pet metara.

"Nestručnim provođenjem radova na obnovi kanalizacije u projektu aglomeracije, došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri Karlovca", poručio je Milan Medić.

"Otvaraju se rupe i oni to i dalje zatvaraju, pomalo lupaju s bagerom onako kako ne treba. Ja to ne razumijem. Stvarno više, to je prevršilo svaku mjeru", smatra Mario Tomac.

Pročitajte i ovo Vrijeme u Hrvatskoj; ilustracija - 3 Udar ledene fronte VIDEO Temperaturni šok i snježne pahulje zatekle Hrvatsku: Vatrogasci imali pune ruke posla

Ivan Klokočki iz karlovačkog vodovoda i kanalizacija kazao je: "Činjenica da je nastala šteta koja nije bila očekivana te okolnosti će se razjasniti projektom i svakako ćemo dati sve od sebe, angažirani stručnjaci da udovolji zahtjevima građana", javljaju Vijesti Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene