Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Kada ćemo imati kompletnu sliku Sabora i kako prolazi glasanje u dijaspori? "Imali smo zanimljiv slučaj u Dohi u Katru gdje je bila pješčana oluja"

Aktualno Galerija Dino Goleš i Slaven Hojski - 1 Dino Goleš i Slaven Hojski - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš i Slaven Hojski - 3 Dino Goleš i Slaven Hojski - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dino Goleš i Slaven Hojski - 2 Dino Goleš i Slaven Hojski - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš i Slaven Hojski - 4 Galerija 1/4 >>
Slaven Hojski, glasnogovornik i član DIP-a otkriva kada ćemo imati konačne rezultate izbora, ali i kompletnu sliku Sabora. S njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Hrvatska u srijedu izlazi na parlamentarne izbore. Prve službene rezultate dobit ćemo u 20 sati, no to će biti oni s manjih biračkih mjesta odnosno glasovi iz manjih sredina. U velikim gradovima ima više posla pa će ti podaci stizati nešto kasnije.

Kad bi mogli imati konačne rezultate i više od 90 posto prebrojanih glasova, zna Slaven Hojski, glasnogovornik i član DIP-a. S njim je u Dnevniku Nove TV razgovarao reporter Dino Goleš. 

"Prema prosudbama iz 2020. godine i prošlih izbora, negdje oko 22h bi mogli imati 50 posto biračkih mjesta, oko 23 sata 2/3, a već iza 24 sata više od 80 posto, kada ćemo imati potpuno jasne konture novog Sabora. Uglavnom tada će se više manje znati kako su podijeljeni mandati"

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Počelo je glasovanje u dijaspori. Na pitanje je li sve do sada regularno, Hojski odgovara: "Tamo teče sve u redu. Počelo je u ponedjeljak naveče u Australiji. Sva biračka mjesta su uredno otvorena. Imali smo zanimljiv slučaj u Dohi u Katru gdje je bila pješčana oluja, pa su zamolili građane da ne izlaze iz svojih stanova dok ne prođe, ali biračko mjesto je uredno otvoreno i naši birači danas i sutra ostvaruju svoje biračko pravo". 

U utorak i u srijedu do 19 sati je izborna šutnja. Je li bilo kršenja izborne šutnje?

"Uobičajene stvari. Letci u kaslićima, telefonski pozivi, novi statusi na društvenim mrežama, letci pod vjetrobranskim staklima, dvije televizije su reemitirale emisije od ponedjeljka u utorak u jutarnjim satima, uobičajeni dan u DIP-u", kaže.  

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Biračka mjesta se pripremaju za srijedu. DIP za sada nije primio nikakve žalbe s obzirom na kratak rok, a vezano za izbore. 

"Za sada je sve u redu. Riješili smo s Ministarstvom obrazovanja da u utorak sve škole u popodnevnom turnusu završe s radom s 18.30, kako bi članovi biračkih odbora ušli u škole koja su biračka mjesta. Do 21 sat će sve pripremiti. U 7 sati se otvaraju biračka mjesta. Puno ljudi je tu. Njih oko 70.000 ljudi. Oni su srce izbora. Uvijek su sve odradili na vrlo profesionalan način. Siguran sam da će tako biti i u srijedu", rekao je Hojski.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene