Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jako nevrijeme

FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

Aktualno Galerija Dubai, 16.04.2024. - 3 Dubai, 16.04.2024. - 3 Foto: AFP Dubai, 16.04.2024. - 4 Dubai, 16.04.2024. - 4 Foto: AFP Dubai, 16.04.2024. - 2 Dubai, 16.04.2024. - 2 Foto: AFP Dubai, 16.04.2024. - 1 Dubai, 16.04.2024. - 1 Foto: AFP +0 Prizori iz Dubaija Galerija 1/5 >>
Potop usred pustinje. Tako bi se mogli nazvati prizori iz Dubaija. Grad se bori s jakim oborinama. Nakratko je bio zaustavljen i promet u velikoj međunarodnoj zračnoj luci.

Jako nevrijeme i obilna kiša pogodili su Dubai. Društvene mreže pune su objava koje prikazuju grad koji je paraliziran uslijed poplava i jakih oborina. Kiša je neuobičajena pojava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, inače sušnoj državi, ali se povremeno javlja tijekom hladnijih zimskih mjeseci.

Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, još uvijek je paraliziran olujnom kišom koja je u nedjelju i ponedjeljak izazvala poplave diljem Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, a u Omanu uzrokovala 18 smrti. 

Glavna međunarodna zračna luka u Dubaiju preusmjerila je desetke dolaznih letova u utorak zbog obilne kiše koja je pogodila Ujedinjene Arapske Emirate, uzrokujući velike poplave diljem te pustinjske zemlje. Odlazni letovi su kasnili ili bili otkazani. Pristupne ceste zračnoj luci također su poplavljene.

"Moj Rolls Royce je poplavljen. Zapeli smo nasred ceste u Dubaiju. Baš kao i svi moji kripto prijatelji, danas sam pod vodom", napisao je poduzetnik Jordan Welch.

Pročitajte i ovo Dino Goleš i Slaven Hojski - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV Kada ćemo imati kompletnu sliku Sabora i kako prolazi glasanje u dijaspori? "Imali smo zanimljiv slučaj u Dohi u Katru gdje je bila pješčana oluja"

Slične scene su i drugdje u zemlji poznatoj po sušnoj klimi i intenzivnoj ljetnoj vrućini. Oman i UAE, koji su bili domaćini prošlogodišnjih klimatskih razgovora UN-a COP28, prethodno su upozorili da će globalno zatopljenje vjerojatno dovesti do novih poplava.

 

Vodeći trgovački centri Dubai Mall i Mall of the Emirates su poplavljeni, a voda je bila do gležnja na najmanje jednoj stanici metroa u Dubaiju, prema slikama objavljenim na društvenim mrežama. Neke ceste su se urušile, naselja su pogođena velikim poplavama a mnogi stanovnici prijavili su curenja s krovova, vrata i prozora.

Pročitajte i ovo DIP ponovljeno upozorenje Kršenje izborne šutnje: Letci pojedinih stranaka u poštanskim sandučićima i pod brisačima automobila

Škole su zatvorene diljem zemlje i očekuje se da će ostati zatvorene u srijedu, kada se predviđa nastavak oluje. Ne nekim područjima zabilježeno je više od 80 milimetara kiše tijekom 24 sata, približavajući se godišnjem prosjeku od oko 100 mm. Oluje su se spustile na UAE, Bahrein i dijelove Katara nakon što su pogodile Oman, gdje su izazvale smrtonosne poplave. Broj mrtvih popeo se na 18, dok su dvije osobe nestale, rekle su službe za hitne slučajeve omanskoj novinskoj agenciji.

Objavljen je i snimak na kojem se vidi putnički zrakoplov u Dubaiju kako glisira po vodi.

Na platformi X objavljen je i video na kojem se vidi kako munje paraju nebo nad gradom. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene