Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ponovljeno upozorenje

Kršenje izborne šutnje: Letci pojedinih stranaka u poštanskim sandučićima i pod brisačima automobila

DIP
DIP Foto: Goran Mehkek/Cropix
Sudionici izbora za Hrvatski sabor u vrijeme izborne šutnje trebaju izbjegavati pojavljivanje na javnim događajima ako je to moguće.

Ako je pak pojavljivanje na nekom javnom događaju nužno zbog ranije preuzetih obveza, javni istup izbornog sudionika mora biti smanjen na najmanju moguću mjeru i ne smije biti objavljen u medijima, poručio je DIP.

Cijeli utorak i u srijedu do 19 sati, u Hrvatskoj je na snazi izborna šutnja za koje je zabranjena svaka izborna promidžba za čije kršenje na saborskim izborima nisu predviđene novčane kazne.

U DIP-u kažu kako su u utorak zaprimili dojave o kršenju šutnje na društvenim mrežama, da su im se građani žalili zbog letaka pojedinih stranaka koje su našli u poštanskim sandučićima i pod brisačima automobila.

Pročitajte i ovo Ilustracija vaše mišljenje Jeste li odlučili za koga ćete glasati? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Do DIP-a su stigle i pritužbe o postavljanju reklamnih plakata te o tome da su pojedine televizijske kuće u utorak emitirale reprize emisija koje su se doticale izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene