Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meteorolog Nikola Vikić-Topić

Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

U srijedu su izbori. Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić donosi detaljnu vremensku prognozu i otkriva kada će biti najpovoljnije vrijeme za otići na birališta s obzirom na promjenu vremena.

Počela je izražena promjena vremena, uz pljuskove, jak vjetar i zahladnjenje.Temperatura će se u noći na srijedu još spustiti, u Zagorju je već bilo snijega, sad će ga biti u Gorskom kotaru i Lici, dok će na obali ojačati bura.

Fronta koja nam je sve to donijela, tijekom noći će se premještati preko Hrvatske dalje na istok i jugoistok. Tako ćemo u srijedu imati povoljnije vrijeme, međutim i iza te fronte ostaje još malo oblaka i kiše.

Ujutro će u mnogim predjelima biti djelomice do pretežno sunčano. Više sunca bit će u zapadnim krajevima, znači sjeverni Jadran, sjeverna Dalmacija i središnja Hrvatska. Dok će u Slavoniji, Lici i na jugu Dalmacije biti pretežno oblačno.

Kiša i jaka bura

U Slavoniji i Lici uz slabu kišu, a na jugu Dalmacije uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i tramontana, pod Velebitom s olujnim udarima.

Najniža temperatura na kopnu će biti od 1 do 4, a na obali od 9 do 14.

Od sredine dana u središnjoj će Hrvatskoj ponovno biti nešto više oblaka, uglavnom umjereno do pretežno oblačno pri čemu raste mogućnost za lokalne pljuskove. Oni su vjerojatniji uz slovensku i mađarsku granicu, a pratit će ih nakratko pojačan sjeverac.

Inače će vjetar tijekom dana biti slab, no posvuda će biti svježe, pa i pomalo hladno uz najvišu temperaturu oko 12.

U Slavoniji i Baranji još malo hladnije. Ovdje manje više cijeli dan ostaje oblačno. Tek su kasno poslijepodne moguća kraća sunčana razdoblja. Povremeno će padati slaba kiša, iako rjeđe nego ujutro.

Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, i bit će osjetno hladnije nego u utorak - između 9 i 12 Celzijevih stupnjeva.

U Istri i Primorju poslijepodne djelomice sunčano, uz malo više oblaka nego ujutro. Mjestimice će biti pljuskova, ali samo kratkotrajnih.

Bura će puhati slabije nego ujutro, većinom umjereno, tek će navečer pod Velebitom prolazno ojačati na jaku. Temperatura oko 15 stupnjeva.

U Gorskom kotaru i Lici ostaje oblačno tijekom cijeloga dana. Povremeno uz kišu, a poslijepodne je moguć i poneki pljusak. Bit će znatno hladnije nego u utorak, najviše do 8 ili 9 stupnjeva sa slabim sjeveroistočnim vjetrom.

U Dalmaciji će poslijepodne biti pretežno sunčano, razvedravat se će i na jugu. Još je samo rijetko moguć poneki lokalan pljusak. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana, uz temperaturu od 15 do 18.

Vrijeme od četvrtka

U četvrtak na kopnu promjenjivo oblačno, uz više sunčanih razdoblja nego u srijedu, ali mjestimice i s ponekim pljuskom. Zatim u petak pretežno sunčano i većinom suho, a u subotu djelomice sunčano uz mogućnost za poslijepodnevne pljuskove. Puhat će slab, povremeno i umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura uglavnom oko 3, a najviša dnevna od 14 do 16, blago će rasti prema vikendu.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Na Jadranu promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, ali povremeno i lokalnim pljuskovima te grmljavinom. U četvrtak će puhati umjerena, a u petak i subotu jaka bura i tramontana. Jutarnja temperatura bit će oko 10 stupnjeva, a najviša dnevna oko 16.

Pogoršanje se postupno širi na cijelu Hrvatsku. U utorak naveče će jako zahladnjeti. U gorju će kiša prijeći u snijeg koji će se ponegdje kratko zadržavati na tlu, pa ćemo na cestama imati zimske uvjete. Prolaznog snijega može biti i u nekim nizinama, ali tamo se neće zadržavati.

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Pod Velebitom je već zapuhala bura, i ona će u idućim satima jačati na olujnu, i širiti se prema jugu.

I za kraj ponovimo, u srijedu su izbori - u većini zemlje, najpovoljnije vrijeme za izaći, bit će kasno prijepodne i rano poslijepodne.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene